Програму доступних кредитів хочуть розширити на фермерів

Поділитися:

Кабмін збирається розширити програму економічної підтримки кредитування малого і середнього бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» на аграрну сферу. Про це повідомляє глава української держави Володимир Зеленський, передає пресслужба президента.

Вказується, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства вже погодило надання частини кредитів для фермерів.

Як заявив глава України, гроші будуть виділені для підтримки аграріїв після посухи.

«Я говорив з фермерами. Поставлено завдання. Крім програми «5-7-9%», буде виділена частина в цій програмі для фермерів. Перш за все для тих, які постраждали від посухи в Україні», – сказав він.

Також Зеленський заявив, що країна не може контролювати погодні умови, проте готова допомогти фінансово постраждала сфері.

Нагадаємо, що в Україні аграрії проявили ініціативу створити свою асоціацію користувачів водою, яка включала б у себе контроль за зрошувальними системами для залучення додаткових інвестицій.

Більше половини всіх доступних кредитів отримали аграрії – вони частіше користуються такою програмою держпідтримки і краще розбираються у всіх тонкощах цієї економічної системи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу