Приватний пенсійний фонд через суд вимагає мільйони з ФГВ

Поділитися:

У прес-службі Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів повідомили про те, що п’ятий апеляційний адмінсуд залишив без задоволення апеляційну скаргу Фонду гарантування по виплаті недержавному пенсійному фонду майже 30,5 млн грн, які знаходяться на депозитних рахунках неплатоспроможного Імексбанку.

“П’ятий апеляційний адміністративний суд у справі за судовим спором недержавного пенсійного фонду з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (справа N 815/5165/15) залишив без задоволення апеляційну скаргу ФГВФО”, – йдеться в постанові суду.

Так, суд зобов’язав Фонд гарантування, який ліквідував Імексбанк, повернути 30,5 млн гривень пенсійних активів ВНПФ “Перший національний відкритий пенсійний фонд”. Крім цього, Фонд гарантування зобов’язаний виплатити нараховані, але не виплачені відсотки за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна.

“На жаль, ФГВФО дотепер” успішно “уникає виконання таких рішень суду і послідовно і наполегливо відмовляється повертати пенсійні накопичення людей. Це має системний характер, і вже завдала шкоди не менше 50 тисячам учасників накопичувальних пенсійних фондів”, – заявили в заяві асоціації .

Нагадаємо, що колишньому чиновнику Фонду гарантування вкладів фізичних осіб повідомлено про підозру. Прокуратура запідозрила його в розтраті активів банку «АКТ Капітал» в сумі понад п’ять мільйонів гривень.

Як повідомила прес-служба прокуратури міста Києва, напередодні було встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді уповноваженої особи Фонду з ліквідації банку «Капітал», точно знаючи про наявну заборгованість перед банком у кредиторів, безпідставно стверджував відсутність такої заборгованості у окремих позичальників.

Раніше повідомлялося, що в Пенсійному фонді склалася ситуація, яка може посприяти неотримання кредиту від Державної казначейської служби. Йдеться про заборгованості і про дефіцит бюджету в Фонді.

Виплата пенсій, надбавки і перерахунки, підвищення мінімальної пенсії, яке стало логічним продовженням підвищення мінімальної зарплати з 1 вересня поточного року – всі ці причини призвели до істотної заборгованості ПФУ. Це також може стати причиною ризиків, так чи інакше пов’язаних з виплатою пенсій українським громадянам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу