Приватні виконавці будуть стягувати митні штрафи

Поділитися:

У Верховній Раді пропонують зрівняти в правах приватних і державних виконавців. Відповідний законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо розширення повноважень приватних виконавців» вже знаходиться на розгляді депутатів.

За статистикою, ефективність приватної системи примусового виконання рішень за критерієм суми коштів стягнутого боргу більш ніж удвічі перевищує аналогічний показник державної системи.

Тепер парламентарі хочуть надати права приватним виконавцям нарівні з державними здійснювати стягнення штрафів, накладених органами доходів і зборів або суду, примусове виконання постанов суду (судді) про конфіскацію згідно з МК.

Як запевняють експерти, якщо приватні виконавці зможуть утримати лідерство, то незабаром державі вигідніше буде відмовитися від державних виконавців взагалі.

Нагадаємо, що з 20 жовтня для побутових споживачів хочуть ввести жорсткі заходи за борги по комуналці. Йдеться про законопроект №3613, який зареєстрований у Верховній Раді 9 червня 2020 року.

У Пояснювальній записці до законопроекту наводиться статистика, де станом на 1 травня 2020 року. населення заборгувало за комунальні послуги 63,1 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що органи Державної виконавчої служби протягом минулого тижня було стягнуто на користь 1508 працівників 16 млн грн заборгованості по заробітній платі. Про це повідомила прес-служба Міністерства Юстиції.

Рекордсменом тижні стало КП «Теплокомуненерго» Олександрійської міської ради – з них стягнуто 2,7 млн. Зароблені кошти отримав 491 працівник.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу