Приватне підприємство вперше отримало ліцензію на вироблення спирту

Поділитися:

Одна з приватних українських компаній першою серед приватних підприємств отримала ліцензію на виробництво спирту від Державної податкової служби України, чим завершила юридичний етап приватизації власного спиртзаводу.

«Зараз компанія активно проводить модернізацію виробничих потужностей спиртзаводу і готується до запуску виробництва найближчим часом», – повідомили в компанії.

В Україні з минулого року стартувала реформа спиртової галузі – приватні компанії отримали можливість приватизувати заводи Укрспирту.

Прийнятий Закон про лібералізацію спиртової галузі передбачає, що суб’єктам господарювання будь-якої форми власності надається можливість виробляти етиловий спирт, етиловий ректифікований виноградний спирт, етиловий ректифікований плодовий спирт, зерновий дистилят і біоетанол при отримання відповідної ліцензії.

Ліцензія на виробництво спирту видається підприємствам, які мають встановлені цілодобові системи відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції. Відключення цілодобового відеоспостереження є підставою для відмови або відкликання ліцензії.

Нагадаємо, у березні 2021 року в Україні відбудеться відразу два аукціони з приватизації окремих активів для зберігання спирту ДП «Укрспирт»

Також, Фонд держмайна на приватизаційному аукціоні продав Дубов’язівське МПД та зберігання спирту ДП “Укрспирту” за 108 млн грн, які мають надійти до бюджету.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу