Приватбанк обнуляє кредитки і блокує рахунки пенсіонерам

Поділитися:

У “ПриватБанку” обнуляют кредитки і блокують рахунки пенсіонерам. Зі скаргою на банк звернулася одна з клієнток установи, якій не вдалося не здійснити міжнародний переказ валюти, повідомляє Міністерство фінансів України.

За даними відомства, клієнтка спробувала перевести через систему Western Union 800 доларів на міжнародний рахунок, проте зіткнулася з відмовою в операції і подальшим блокуванням рахунку з боку свого банку – “Приватбанку”.

За словами постраждалої, до здійснення переказу вона дзвонила безпосередньо в техпідтримку банку для того, щоб уточнити можливість такої операції  і отримала позитивну відповідь.

“Зайшла в свій приват, почала оформляти переказ. І тут, мені заблокували все! Мій номер телефону перестав бути фінансовим!“, – розповіла вона.

При цьому, при спробі дізнатися причину відмови і блокування з боку банку, жінка зіткнулася з непрофесійним оператором, який не міг назвати точних причин подій і більше півгодини не давав точної відповіді на питання, окрім згадки “про цілі безпеки”.

Пізніше в банку вказали, що заблокували рахунок з метою запобігання шахрайства.

Однак на цьому, проблеми з сервісом ПриватБанку не закінчилися. Клієнти фінансової установи стали масово скаржитися на зменшення кредитного ліміту з боку банку, про який останній навіть не попереджав.

“Був 20 тис. Сьогодні вранці 0. У мене ж жодного прострочення, все вчасно гашу і зараз не було у вашому банку боргів, хороша кредитна історія“, – пише один з клієнтів банку Міністерству фінансів під ніком IhorSkif.

Цю ситуацію в банку прокоментували також неоднозначно. За словами прес-служби, відомство буде зменшувати кредитні ліміти для блага українців, щоб ті в кризові ситуації не набрали для себе зайвих боргів. Більше частини це стосується пенсіонерів.

Як повідомлялося раніше, українці можуть зіткнутися з новими обмеженнями по депозитах.

Вважається, що подальша ситуація з наданням літніх бонусів буде варіюватися в залежності від подальшої ситуації з пандемією і її вплив на світові економічні процеси, які прямо відображаються на економічній діяльності України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу