Представник МВФ проконтролював засідання ради НБУ

Поділитися:

На засіданні Ради Національного банку України, яке відбулося 27 жовтня, був присутній старший економіст Міжнародного валютного Фонду Вім Фонштейн.

Відомо, що Рада НБУ також оприлюднив заяву, в якому він “спростовує будь-які натяки щодо зазіхань на незалежність Національного банку і підкреслює, що Рада Національного банку, як і Правління, є невід’ємною складовою Національного банку, завдання та повноваження якого визначені Конституцією та Законами України” .

Представники Ради Нацбанку говорять про те, що в своїй діяльності продовжують дотримуватися принципів незалежності та послідовності грошово-кредитної політики Національного банку.

Так, основними принципами грошово-кредитної політики на 2021 рік і середньострокову перспективу підтверджена незмінність інфляційної мети Національного банку на рівні 5 +/- 1%.

Нагадаємо, що Національний банк України працює над створенням нормативно-правових актів для небанківських фінансових структур для того, щоб вони змогли в повній мірі задовольнити запити українців.

Раніше повідомлялося, що Як стало відомо, рада НБУ планує зібратися на нараду з поточних питань. Минуле нарада, яку було анонсовано на 16 жовтня, відклали, причому за кілька годин до запланованого початку. Офіційна причина – технічні проблеми.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу