Працюючим пенсіонерам перерахують пенсії

Поділитися:

Рівень пенсії для кожного пенсіонера визначається індивідуально, з огляду на його страховий стаж і зарплату, з якої були сплачені податки.

Законодавство України передбачає, що пенсійні виплати виплачуються, не враховуючи заробітню плату, крім особливих випадків, які прописані в законах. Тобто, після призначення пенсії, кожен має право отримувати соцвиплати і, паралельно, працювати.

Станом на 1 липня 2020 року в країні з 11,2 мільйона пенсіонерів налічувалося 2,7 мільйона – працюють. Кожні 2 роки пенсіонерам, які працювали після виходу на пенсію, проводиться перерахунок, враховуючи набутий, вже після виходу на заслужений відпочинок, страховий стаж і зарплату. Тут вибирається вигідний варіант для перерахунку.

Одна з підстав для перерахунку пенсій – зміна прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність. Зазвичай, таке роблять два рази в рік.

Мінімальний розмір пенсійних виплат за віком, доплата за понаднормативний стаж, перераховуються лише непрацюючим пенсійного.

Не так давно ми писали, що українці, які відраховують виплати в накопичувальні пенсійні фонди, можуть позбутися всіх грошей в один момент. Про це заявляють економічні експерти.

Також ми писали, що Пенсійний фонд з 1 липня впровадив сервіс автоматичного призначення пенсій по досягненню необхідного віку. Тепер для її призначення не потрібно додатково звертатися або особисто відвідувати органи Фонду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу