Постачальники газу приховали підвищення цін від споживачів

Поділитися:

В Україні компанії-монополісти ринку газу, підвладні вітчизняному олігархові Дмитру Фірташу, приховали підвищення цін на газ для споживачів. Про це йдеться у відповідному розслідуванні українських ЗМІ.

Нагадаємо, що зараз ціни на ринку газу України фактично ніхто не регулює, адже з відкриттям нового ринку цей механізм зник.

Іншими словами, ціни на газ визначаються самим ринком, а не урядом. Більш того, головні гравці на ринку постачання домогосподарствам газу безпосередньо пов’язані з Дмитром Фірташем..

На даний момент частка його компаній на ринку доходить до 69% (статистика була представлена ​​за підсумками першого кварталу 2020 року).

Тим часом в Антимонопольному Комітеті України заявили про можливу змову серед компаній, які мало того, що підвищують ціни виходячи з особистих інтересів, але ще й навіть не попереджають про це своїх безпосередніх клієнтів.

Хоча за правилами, повідомлення про зміну тарифу має бути представлене за 5 днів до постачання газу в поточному місяці.

Експерти та ЗМІ вважають, що на цей час велика частина українських постачальників штучно приховує свої ціни, щоб українці не втекли до більш вигідного оператору.

Нещодавно колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко пояснив, чому українське населення має платити за доставку газу, навіть якщо воно їм не користується.

Нагадаємо, що станом на 29 липня 2020 року, обсяги запасів газу в підземних сховищах України (ПСГ) становлять 23 065 мільярда кубометрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу