Порт «Южний» почав приймати нафту для Білорусі

Поділитися:

Прес-служба “Укртранснафти” повідомила про те, що морський нафтовий термінал “Південний” розпочав вивантаження суднової партії нафти сорту Azeri Light обсягом 85 тисяч тонн. Ця нафта призначена для Білорусі.

«Це вже п’ятий танкер, прийнятий терміналом з початку року в рамках договору з BNK (UK) Limited (Великобританія), яка є дочірньою компанією ЗАТ« Білоруська нафтова компанія », – сказано в повідомленні.

Відомо, що морський нафтовий термінал “Південний” забезпечує прийом, відвантаження і транспортування нафти по нафтопроводу Одеса-Броди і магістральному нафтопроводу «Дружба» в напрямку Мозирського нефеперерабативающего заводу (Білорусь).

Раніше повідомлялося, що через новий спалах коронавірусу в США та інших країнах, ціни на нафту знову опускаються. Так, загальне число заражених COVID-19 вже перевищила 10 млн осіб, при цьому летальних випадків – близько 500 тисяч.

Вартість серпневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 40,15 за барель, що на $ 0,87 (2,12%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів в п’ятницю ці контракти подешевшали на $ 0,03 (0,07%), до $ 41,02 за барель.

Нагадаємо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився побудувати на території країни новий нафтопровід. Відповідне розпорядження президент підписав 29 квітня.

У документі, зокрема, сказано, що в цілях диверсифікації поставок нафти в Білорусь в 2020-2023 роках в республіці буде реалізований інвестиційний проект по будівництву магістрального нафтопроводу «Гомель-Горки».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу