Польща завершила морське укладання газопроводу Baltic Pipe

Поділитися:

Польська компанія Gaz-System завершила прокладання морської частини газопроводу Baltic Pipe. За даними компанії, 18 листопада на газопроводі, що з’єднує узбережжя Данії та Польщі, було зроблено останній зварний шов.

У Gaz-System повідомили, що під час прокладання газопроводу були зроблені всі необхідні переходи з морською інфраструктурою третіх сторін, і кожна з них належним чином захищена.

Baltic Pipe – це стратегічний проєкт, який має створити новий маршрут постачання природного газу з Норвегії на ринки Данії та Польщі та до кінцевих споживачів у сусідніх країнах.

Газопровід зможе постачати 10 млрд кубометрів природного газу щорічно в Польщу і 3 млрд кубометрів від Польщі до Данії.

Газогін має бути готовий до транспортування перших обсягів газу 1 жовтня 2022 року. Інвесторами проєкту є транспортні оператори: данська Energinet та польська Gaz-System.

Нагадаємо, що в Європі на тлі інформації про призупинення сертифікації «Північного потоку-2» Федеральним мережевим агентством Німеччини спотова вартість «блакитного палива» підскочила в понад 1 тисячу доларів за тисячу кубічних метрів.

16 листопада вартість грудневого ф’ючерсу на TTF на біржі ICE Futures досягла 88,9 євро за МВт-годину або 1046 доларів за тисячу кубів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу