Поки фермери викидають моркву, вона впевнено дорожчає

Поділитися:

В Україні фіксується подорожчання ціни на моркву, яке безпосередньо пов’язане з великим попитом на продукт з боку ряду компаній і окремих мереж. Про це повідомляє портал “east-fruit.com”.

За даними відомства, на поточний момент оптова ціна товару доходить до 4-5 грн/кг, що в доларовому значенні – 0,15-0,19 долара/кг.

У порівнянні з показниками вартості минулого тижня можна зробити висновок, що морква подорожчала на 14% від минулої суми, що обумовлено тим, що минулорічний урожай моркви вже майже повністю розпроданий.

Також видання повідомляє, що за підсумками 2019 року попит на моркву на продовольчому ринку в рази збільшився. Це сталося на тлі сезонного скорочення запасів продукту. Тому, в країні виник невеликий дефіцит моркви і наразі аграрії підвищують ціни на свій товар.

Цікаво, що в минулому сезоні ціна на моркву була трохи вищою від поточних значень. В середньому, продукт став дешевше в 3,4 рази: в минулому травні хорошу моркву можна було купити за 15-18 грн/кг, коли як зараз цінова політика стала більш доступною для споживачів.

Як повідомлялося раніше, в Україні можуть ще більше подорожчати сигарети. До 2024 року уряд планує підняти ціни за пачка мінімум до 100 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу