Покарання за викрадення автомобіля посилять

Поділитися:

У Верховній Раді України заявили про прийняття в першому читанні проекту закону “Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо вдосконалення законодавства в сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом” (№3301).

За дане рішення проголосували 274 народних депутата. Відомо, що зміни вносяться до статті 289 Кримінального кодексу. Тепер, замість розмірів кваліфікуючих ознак злочинів у вигляді завданої значних успіхів і великої матеріальної шкоди вводиться така ознака, як вчинення цього злочину у великих і великих розмірах. Так, під значний розмір підпадає злочин, скоєний на суму від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (105 тисяч 100 гривень – 262 тисяч 750 гривень), а під великий розмір – злочин, скоєний на суму понад 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім цього, закон пропонує викласти в новій редакції статтю 290 Кримінального кодексу. Змінами передбачено штраф від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч – 20 тисяч 400 гривень) за незаконне внесення змін, підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номера викраденого транспортного засобу, продаж, а також створення або утримання місць, в яких автомобілі ховають, розукомплектовують або переобладнують.

Ці злочини можуть каратися обмеженням або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. За вчинення таких злочинів організованою групою або злочинною організацією передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що 7 липня, в Полтавській області невідомі особи здійснили акт нападу на службовий автомобіль компанії «Укрпошта». За підсумками пригоди двоє працівників відомства отримали фізичні каліцтва з боку бандитів, як повідомляють в поліцейській дільниці області.

Нагадаємо, що в Україні можуть змінитися правила оподаткування автомобілів, які врегулюють питання стосовно проблеми так званих «евроблях». Про це йдеться в законопроекті №3704, який був недавно представлений в стінах українського парламенту.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу