Податок на нерухомість і автомобіль тепер будуть платити по іншому

Поділитися:

З 23 травня в Україні почали діяти нові правки до Податкового кодексу. В результаті для громадян змінилася частина податків – такі вимоги Міжнародного валютного фонду.

Прийняті правки значно розширили повноваження контролюючих органів.

Прості українці стурбовані підвищенням податків, згідно правок. Уже вступило в силу зміна, згідно з яким при продажу третьої квартири або машини податок за рік виросте з 5% до 18%. До цієї суми ще варто додати і 1,5% військового збору.

Наприклад, при продажу за календарний рік третьої квартири або машини вартістю один мільйон гривень потрібно буде заплатити за новими правилами 180 тисяч податку і 15 тисяч військового збору, тоді як раніше ця сума становила 50 тисяч податку і 15 тисяч військового збору.

Тобто, за продаж першого автомобіля або квартири цей податок не платять, вдруге він складе 5%, а в третій -18%.

Також зміни торкнуться і фізичних осіб-підприємців: щоб залишитися на єдиному податку, потрібно щоб річний оборот був в певних межах.

Як повідомлялося раніше, нинішні податки влаштовують тільки 1% українців: більшість співгромадян вважають державні податки грабунком. Про це свідчать дані опитування з боку Центру соціально-економічних досліджень за період травня.

Також, нові законопроекти № 3544 і № 3545 про введення плати за використання автомобільних доріг загального користування, ініційовані народними депутатами України, передбачають введення системи збору плати за проїзд по автодорогах для вантажного транспорту з дозволеною загальною масою 12 тонн і більше. Плата буде стягуватися за допомогою супутникових технологій (систем GNSS).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу