Податкова буде проводити перевірку без платника податків

Поділитися:

ДПС роз’яснила, чи має право платник податків присутнім при проведенні камеральних перевірок та надавати пояснення з питань, що виникають під час таких перевірок.

Камеральна перевірка своєчасності сплати узгодженої суми податкового зобов’язання проводиться виключно на підставі даних, що зберігаються у відповідних інформаційних базах контролюючого органу ДПС. Причому згода платника податків на перевірку та його присутність під час проведення камеральної перевірки не обов’язкова, вважають в ДПС.

У разі встановлення порушень за результатами камеральної перевірки складається акт у двох примірниках, один з яких вручається або надсилається для підписання протягом 3 робочих днів платнику податків.

Якщо платник податків або його представники не згодні з висновками перевірки чи фактами та даними, викладеними в акті перевірки, вони мають право подати свої заперечення і / або додаткові документи. Для цього відведено 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання акта.

Рішення про визначення грошових зобов’язань приймається керівником контролюючого органу з урахуванням результатів розгляду заперечень платника податків. Платник податків або його законний представник може бути присутнім під час прийняття такого рішення.

Раніше ми інформували, що після карантину бізнес чекають жорсткі перевірки, і що Рада пропонує повернути податкові перевірки під час карантину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу