Південмаш уклав дивний договір на поставку сталі

Поділитися:

Підозріла операція вартістю 174 мільйонів гривень. Південний машинобудівний завод імені Макарова, відомий як Південмаш, уклав п’ятирічний договір про постачання сталі. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

При цьому вартість тонни, виробника товару та інші деталі Південмаш не повідомляє. Постачати сталь невідомого походження буде компанія Остмет.

Йдеться про 127 тонн стали різного сортаменту. З них виготовлятимуть комплектуючі для ракетно-космічної техніки.

Слід зазначити, що запорізьку фірму «Остмет» створили в 2013 році зі статутним капіталом 2000 Грн. Власник – Віктор Коновалов, який також є засновником Запоріжюрсервісу. Інших даних в системі Прозорро про фірму Остмет і пов’язаних з нею осіб – немає.

Однак «Південмаш» уже не перший раз співпрацює з цією компанією. У 2015-му завод імені Макарова уклав кілька договорів з Остмет. Загальна сума угод – понад 216 млн грн. Правда тоді договір деталізували і вказали ціну стали за тонну.

Нагадаємо, що Агентство Fitch Ratings прогнозує швидке падіння цін на сталевий прокат на противагу нинішньому підйому, який вже встигли назвати тимчасовим явищем. Вся справа в тому, що під час локдаунів по всьому світу було зупинено до третини всіх виробництв в галузі, і це тільки за межами Китаю. Разом з тим навіть те, що підприємства знову почали працювати і нарощувати потужності, не вбереже всю сферу.

Раніше повідомлялося, що акції «Південмашу» та КБ «Південне» можуть бути продані, для цього повинен знайтися стратегічний інвестор, але для початку потрібна грамотна корпоратизація підприємств. Таку заяву зробив Олег Уруський, віце-прем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу