Підприємці вимагають створити Антирейдерську раду

Поділитися:

Українські бізнесмени ініціювали створення міжвідомчого органу при президенті України, ключовим завданням якого буде контроль захисту бізнесу від рейдерства. Так, представники бізнес-спільноти вже отримали відповідь на своє звернення до президента України Володимиру Зеленському. Тепер вони готують конкретні пропозиції щодо формату роботи ради, які передадуть до Офісу президента.

“На мене були” наїзди “і погрози вбивством. Мене шантажували замовною кримінальною справою. Після звернень всі ці уявлення були розглянуті і хочу показати результат цього – закриття замовного кримінального провадження, яке було проти мене, і підтвердження закриття на рівні Генеральної прокуратури і також судове рішення “, – заявив один з бізнесменів на круглому столі, присвяченому питанням захисту від рейдерства.

Відомо, що ініціативу бізнесу підтримали народні депутати, громадськість, вчені, представники ради бізнес-омбудсмена. Президент України схвалив таку ініціативу.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України був представлений закон №3618 «Про ріелторську діяльність в Україні», який загрожує громадянам створенням нової структури, яка буде мати більше прав і свобод, ніж у правоохоронців. Більш того, в Україні можуть посилитися випадки квартирного рейдерства, так як українці більше не зможуть самостійно розпоряджатися своєю власністю.

Раніше повідомлялося, що двічі на рік Європейська бізнес асоціація проводить експертне дослідження роботи митниці. За результатами першого півріччя 2020 року митний індекс склав 3,37 балів із п’яти можливих.

Відомо, що великих змін в індексі не спостерігається, хоча в минулому періоді він був трохи вище – 3,39 балів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу