Підприємці почали масово скаржитися бізнес-омбудсмену

Поділитися:

Кількість скарг від підприємців до Ради бізнес-омбудсмена про порушення з боку держслужбовців продовжує зростати. У липні-вересні 2020 року установа отримала 429 звернень, що на 14% більше, ніж у другому кварталі 2020 року. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Найчастіше зверталися представники малого та середнього бізнесу — 79% від всіх скарг. 9 з 10 звернень надійшли від українських підприємств, лише 10% звернень подали компанії з іноземним капіталом.

Майже вдвічі зросла кількість скарг від підприємців щодо зупинення реєстрації податкових накладних і затримок у митному оформленні. Також скаржаться на дії Міністерства юстиції та на правоохоронців. Залишається системною проблема невиконання судових рішень. З цього приводу Рада бізнес-омбудсмена готує звіт, оприлюднення якого заплановане на початок 2021 року.

Загалом, державні органи виконали 89% індивідуальних рекомендацій Ради бізнес-омбудсмена. Також триває робота з депутатами щодо закріплення статусу РБО на рівні закону.

Раніше повідомлялося про те, що кількість підприємців в Україні збільшилася на 60 тисяч. Голова Державної податкової служби при цьому зазначив, що таке зростання на тлі пандемії коронавірусу, карантинних обмежень та інших складнощів поточного року — відмінний показник.

Також ми писали й про те, що до 700 тисяч підприємців згорнули бізнес під час карантину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу