Пенсіонерів чекає індексація пенсій

Поділитися:

У 2020 році пенсії деяких пенсіонерів не проиндексуються.

У Міністерстві соціальної політики уточнили, що для військових пенсії в поточному році не будуть індексуватися. На даний момент планується перегляд пенсійних виплат в 2021 році.

У той же час зараз розглядається питання, щоб зробити загальну індексацію виплат, що дозволить перераховувати кошти для для кількох категорій населення.

Варто відзначити, що після підвищення мінімальної заробітної плати в українській державі повинні збільшити і пенсії. При цьому мінімалку планують підняти в три етапи до 6,5 тисяч гривень. Перше намічено на 1 вересня – до 5 тисяч гривень.

Нещодавно ми писали, що в разі, якщо українець досяг пенсійного віку з 2018 року і у нього немає страхового 15-річного стажу, права на призначення пенсії він не має. Також у такої людини відсутнє право на встановлення тимчасової соціальної допомоги в органах соціального захисту.

Також ми повідомляли, що рівень пенсії для кожного пенсіонера визначається індивідуально, з огляду на його страховий стаж і зарплату, з якої були сплачені податки.

Законодавство України передбачає, що пенсійні виплати виплачуються без урахування зарплати, крім особливих випадків, які прописані в законах. Тобто, після призначення пенсії, кожен має право отримувати соцвиплати і, паралельно, працювати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу