Отримати матеріальну допомогу стало простіше

Поділитися:

В українському уряді спростили процедуру подачі документів, щоб згодом отримати матдопомогу. Йдеться про одноразову допомогу, до того ж тільки для тих осіб, які належать до категорії непрацюючих малозабезпечених осіб, особам з інвалідністю, включаючи і дітей, їх законних представників. Про це розповіли в пресслужбі уряду.

Проект постанови розробили фахівці Мінсоцполітики. Вважається, що спрощення всього процесу дозволить вищепереліченим категоріям українських громадян подавати документи в ЦНАП, органах соцзахисту, причому робити це швидко і зручно.

Розподіл коштів здійснюється на основі даних відразу декількох організацій і відомств — це Пенсійний фонд, Мінсоцполітики, ДП «Інформаційно-обчислювальний центр».

Раніше повідомлялося про те, що в Кабміні змінять порядок виплат допомоги на дітей. У 2020 році розмір виплати при народженні дитини не змінився, він такий же, як і той, що був встановлено 1 липня 2014 року. Єдиний розмір допомоги на 1, 2 і наступних дітей становить 41 280 грн. Дана сума не залежить від кількості дітей в сім’ї та виплачується протягом 3-х років.

Також ми писали про те, на що найбільше витрачають кошти українські пенсіонери. Багато з них отримують матеріальну допомогу, оскільки мінімальної пенсії явно не вистачає на життя.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу