«Оператора ГТС» викрили у некоректній звітності

Поділитися:

Оператор газотранспортної системи повинен переглянути фінансову звітність за 2020-й, оскільки відображена вона некоректно, передає телеканал «Перший Діловий».

Про це повідомляють у парламентському комітеті з питань енергетики, посилаючись на відповідь на депутатське звернення, адресоване Міненерго. Оператор ГТС як позаторік, так вже і минулого року, неправильно обліковував державне майно, зараховуючи його до власного капіталу, у підсумку це призвело до штучного заниження дивідендів, що мають надходити до держбюджету.

При чому, як з’ясувалося, і міністерство фінансів, і податкова роз’яснювали керівництву компанії, як мають проводитися обчислення. Тож у депутатському корпусі припускають: статистику викривляли свідомо. За попередньою оцінкою внаслідок таких маніпуляцій кошторис недоотримав щонайменше 6 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що ТОВ «Оператор ГТС України» почало купувати газ для балансування ринку. Йдеться про купівлю та продаж короткострокових стандартизованих продуктів на «Українській енергетичній біржі» (УЕБ).

Нагадаємо, що на УЕБ (Українська енергетична біржа) 17 січня відкрилися перші торги з продажу природного газу для виробників соціально важливих продуктів харчування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу