Офіс генпрокурора передасть справу “Роттердам +” антикорупційній прокуратурі

Поділитися:

Старшого прокурора у справі “Роттердам+” змінювати не будуть. Втручатися у справу й нести відповідальність за майбутні судові рішення – у генеральній прокуратурі також не хочуть. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Там переконані – що справою має займатися новий очільник Антикорупційної прокуратури. Справу “Роттердам+” вже декілька місяців то закривають, то відкривають. І жодного разу немає ані нових фігурантів, ані додаткових експертиз.

Хоча, за висновками Національного антикорупційного бюро, схема з реалізацією вугілля з додаванням до його вартості витрат на транспортування з європейських портів завдала державі збитків на 39 мільярдів гривень.

Після чергового відновлення розслідування – НАБУ наполягає, аби офіс генпрокурора провів кадрові ротації. І відсторонив від справи її процесуального керівника.

Наприкінці минулого місяця генпрокурор Ірина Венедиктова на такі звернення вже відреагувала, хоч і частково, ініціювавши службову перевірку профпридатності прокурора Віталія Пономаренка, який власне і закривав вже двічі справу «Роттердам+».

Нагадаємо, що раніше, в кінці серпня, справа була практично закрита, однак пізніше виникли нові обставини.

Саме тоді в НАБУ були отримані результати експертизи, яка продемонструвала 39 млрд гривень збитків, які виникли внаслідок введення в дію вищеназваної формули.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу