Одержувачів субсидій чекає тотальна перевірка

Поділитися:

Міністерство соціальної політики України анонсувало масштабну перевірку субсидіантів по всій країні. Так, якщо з’ясується, що виплати були призначені неправомірно, то вони будуть припинені, а незаконно отримані суми доведеться повернути зі своєї кишені.

«Будуть припинені виплати тим, хто не подав деякі документи або приховав доходи для того, щоб отримати субсидію. Йдеться про припинення виплат або повернення тих сум, які були призначені неправомірно », – заявили у відомстві.

Однак експерти кажуть про те, що будуть і винятки: «Щоб отримати субсидію, потрібно подати заяву та декларацію про свої доходи. Якщо помилився працівник служби, то у людини нічого не заберуть, бо помилився не він. Якщо ж людина неправильно подав документи, то вже інша справа. Якщо людина подає декларацію і «забув» про доходи, це вже не зовсім правомірне дію ».

Відомо, що минулого року перевірили одержувачів в малозабезпечених сім’ях. А зараз будуть проводити «більш широку перевірку тих, хто отримує субсидії».

Нагадаємо, що в липні 2020 року в Україні субсидію на оплату житлово-комунальних послуг надали 2,934 мільйона осіб.

Як сказано в повідомленні Міністерства соціальної політики, в липні нинішнього року на отримання дотації звернулися 30,6 тис. Сімей, а призначення призначено 17,2 сім’ям.

Раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики оприлюднило дані, згідно з якими субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в Україні в липні отримали 2,934 млн домогосподарств. Це на 1,5% більше, ніж в червні, коли субсидію отримали 2,892 млн домогосподарств.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу