Облгазсбити потіснили з монопольного ринку

Поділитися:

Реформування ринку газу провелось завдяки позиції НАК “Нафтогаз України”. Компанія виступила своєрідним тараном у скасуванні ПСО і вибору постачальника.

На думку експертів, підприємство пролобіювало позбавлення облгазів монополії на поставки ресурсу українцям і в компанії теплокомуненерго.

Реформа торкнулася близько 50 відсотків ринку газу, який до цього був позбавлений механізмів прозорої конкуренції. Уже незабаром це посприяє встановленню конкурентних тарифів для домогосподарств.

Нагадаємо, що в Україні в серпні перестали регулювати тариф на газ для населення. Крім того, вже в наступному місяці можна буде вибирати постачальника газу. Ще одна інновація: постачальник «останньої надії».

Також повідомляємо, що вартість газу для населення України зросте – це пов’язано з запуском повноцінної роботи газового ринку. Скасовані всі пільги для населення (споживача).

Незважаючи на те, що Нафтогаз знаходиться в державній власності, компанія працює з метою отримання прибутку. Це протиріччя: з точки зору бізнесу компанія хоче продавати продукцію за вищою ціною, а з точки зору роботи для населення (державна) вона повинна думати про користь для споживача.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу