НКРЕКП підвищила вартість транспортування електрики

Поділитися:

У Нацкомісії з держрегулювання енергетики та комунпослуг підтримують підвищення тарифу на транспортування електроенергії. Там схвалили постанову, згідно з якою держкомпанія “Укренерго” збільшить тариф. Вартість доставки збільшиться з 293,93 до 316,08 грн за МВт-г. Як очікується, новий тариф запрацює з квітня.

Як розповіли у Нацкомісії, до обговорення нових цін запрошують “громадськість”. Відтак, вказаний рівень здорожчання доставки струму може бути іншим у разі внесення нових пропозицій щодо “оптимізації” ціноутворення.

Постанову схвалили на відкритому засіданні Нацкомісії 17 лютого. Вказувалося, що причиною підвищення стало те, що “Укренерго” має борг перед держпідприємством “Гарантований покупець”. Під його виплати було взято кредити у 10,25 млрд гривень і за ними нараховуються додатково відсотки аж у 1,4 млрд гривень видатків.

Раніше ми повідомляли, що держпідприємство “Гарантований покупець” подав до суду на “Укренерго” та прагне стягнути 25,7 млрд гривень.

Також ми писали, що в «Укренерго» планують розраховуватися з боргами перед «зеленими енергетиками» за рахунок випуску “зелених облігацій”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу