«Гарантований покупець» подав до суду на «Укренерго»

Поділитися:

Держпідприємство “Гарантований покупець” судиться з НЕК “Укренерго”, прагнучи стягнути на свою користь 25,7 мільярдів гривень.

Відповідний позов розглядає Господарський суд Києва. Провадження відкрили в листопаді минулого року.

Із судових матеріалів випливає, що “Гарантований покупець” обгрунтовує вимоги тим, що “Укренерго” не виконав свої зобов’язання належним чином з оплати вартості послуг щодо забезпечення збільшення частки виробництва електроенергії з альтернативних джерел з січня по липень минулого року.

Раніше “Гарантований покупець” повідомляв про початок процесу погашення боргу перед виробниками електроенергії (у лютому цього року за “зеленим” тарифом виплатили 0,9 мільярдів гривень, ще 900 млн грн – “Енергоатому” за електроенергію для потреб побутових споживачів). Кошти отримали від «Укренерго».

Наприкінці минулого року “Укренерго” підписало три кредитні договори з держбанками на 10,25 млрд гривень для погашення боргу перед “Гарантованим покупцем”.

У січні Нацкомісія з тарифів зобов’язала держпідприємство “Гарантований покупець” направити щонайменше половину одержаних від “Укренерго” кердитних коштів на погашення боргу перед “Енергоатомом”.

В уряді тоді заявили, що рішення про кредити “Укренерго” на погашення заборгованості перед ДП “Гарантований покупець” передбачає рівний розподіл грошей між “Енергоатомом” і ВДЕ-генерацією.

Раніше ми повідомляли, що «Енергоатом» збирається судитися із «Гарантованим покупцем».

Також ми писали, що ДП «Гарантований покупець» встановив новий рекорд із продажу «зеленої» електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу