Німецькі екологи програли у суді з приводу ПП-2

Поділитися:

Вищий адміністративний суд у Грайфсвальді відхилив позов, поданий німецькою природоохоронною організацією Deutsche Umwelthilfe (DUH) проти будівництва газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомляє прес-служба суду

Позов був спрямований проти гірського управління німецького міста Штральзунд. Воно було одним із ліцензуючих органів і у 2018 році відповідало за дозвіл на будівництво та експлуатацію трубопроводу у прибережних водах Німеччини.

Як зазначили в суді, позивач домагався внесення змін до рішення про затвердження проекту від 31 січня 2018 року, виданого на користь компанії-оператора Nord Stream 2 AG стосовно газопроводу.

При цьому екологи посилалися на необхідність включення до постанови розпорядження про оцінку небезпеки викидів метану під час постачання газу. У цьому вся вони керувалися новітніми результатами американського дослідження.

Нагадаємо, що в Європі на тлі інформації про призупинення сертифікації «Північного потоку-2» Федеральним мережевим агентством Німеччини спотова вартість «блакитного палива» підскочила понад 1 тисячу доларів за тисячу кубічних метрів.

Сьогодні, 16 листопада, вартість грудневого ф’ючерсу на TTF на біржі ICE Futures сягнула 88,9 євро за МВт-годину або 1046 доларів за тисячу кубів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу