Німеччина заборгувала 4,14 млрд євро через коронавірус

Поділитися:

Уряд Німеччини вирішив взяти на себе нові боргові зобов’язання через пандемію коронавірусу на суму в 4,14 млрд євро: країна використала продаж державних облігацій з терміном погашення в наступні 10 років. Про це повідомляє видання Bloomberg.

За даними ЗМІ, поточна сума заборгованості стала рекордом для ФРН. Зокрема, країна не брала такі великі позики з моменту минулого 2014 року.

До такого розвитку подій країна прийшла через глобальні наслідків пандемії коронавірусу, які економічно вдарили по багатьом країнами світової спільноти.

У цьому контексті Німеччина не стала винятком. За попередніми оцінками аналітиків, нові борги економічно відкинуть країну на 12 років назад.

Якщо раніше в період 2008-2009 років Німеччина успішно скоротила співвідношення державного боргу до обсягу національної економіки в пропорції з 80% до 60%. Нова позика повернув цей відсоток назад до значення в 77%.

Як повідомлялося раніше, за даними, які оприлюднило Федеральне статистичне відомство Німеччини відновлювальна енергетика в Німеччині вперше згенерувала більше електроенергії, ніж традиційна.

Також Міністерство сільського господарства і внутрішніх справ Німеччини продовжило терміни для в’їзду сезонних працівників до 15 червня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу