Німеччина підтримала «Північний потік-2», не дивлячись на санкції США

Поділитися:

У Німеччині продовжують підтримувати стратегічну ініціативу Росії завершити будівництво газопроводу “Північний прток-2“. З такою промовою на підтримку проекту нещодавно виступила прем’єр-міністр федеральної землі Мекленбург Мануела Швезіг, повідомляє видання Deutsche Welle.

У своєму повідомленні чиновниця зазначила, що Північний потік-2 важливий для Німеччини з точки зору енергетичної безпеки країни.

Також таким чином прем’єр Мекленбурга прокоментувала нещодавні висловлювання сенаторів Сполучених Штатів Америки, які знову заговорили про посилення економічних санкцій стосовно тих фірм і приватних осіб, що сприяють будівництву СП-2.

Ми твердо прихильні спорудження газопроводу по дну Балтійського моря”, – сказала вона.

Також аналогічну підтримку висловила німецька опозиція в особі Лівої партії. Зокрема, один з депутатів партії Карстен Кольбе засудив економічний “шантаж” з боку США в контексті будівництва проекту і запевнив, що Північний потік-2 все одно стане функціонувати в потрібні терміни.

Нагадаємо, що Датське енергетичне агентство (DEA) дозволило добудувати «Північний потік – 2» за участю судів з якірним позиціонуванням. Таким чином, проект зможуть завершити двома судами, які вже стоять в німецькому порту.

Раніше в грудні 2019 року США ввели санкції відносно трубоукладачів Північного потоку-2. Швейцарсько-нідерландська компанія Allseas зупинила роботи на магістралі. У відповідь на це в Газпромі заявили, що будівництво газопроводу буде завершено російськими потужностями.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу