Німеччина готова реформувати вугільну галузь України

Поділитися:

За даними Міністерства енергетики України, представники енергетичної галузі Німеччини готові допомогти нашій країні в реформуванні вугільної промисловості. Так, міністр економіки і енергетики Німеччини Петро Альмайер пропонує створити відповідний мультифонд, в який Німеччина готова зробити перший внесок у розмірі 20 млн євро.

“Міністр економіки і енергетики ФРН запропонував створити мультифонд, в який Німеччина готова зробити перший внесок у сумі 20 млн євро і закликає до участі інші країни”, – сказано в повідомленні.

Слід зазначити, що міжнародні партнери вже висловили свою зацікавленість не тільки в реалізації пілотних проектів, а й у впровадженні реформи вугільної галузі в цілому.

Нагадаємо, що Прем’єр-міністр України повідомив, що країна проводила консультації з міжнародними партнерами щодо трансформації вугільної галузі. При цьому, чиновник зазначив, що вугільна галузь має суттєве соціальне значення для мономіст, яких на сьогодні більше ніж 60 в Україні.

Раніше повідомлялося, що згідно зі свіжою статистикою, в Німеччині під час пандемії коронавірусу зросла кількість проданих електромобілів. В цілому вони зайняли більше ніж 15% від усього ринку. Уже відомо, що до 2040-го року провідні автоконцерни світу перестануть випускати автомобілі з моторами внутрішнього згоряння, оскільки такі стандарти ЄС в сегменті екології.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу