Незважаючи на літо, в Україні дорожчають фрукти

Поділитися:

В Україні почали дорожчати фрукти. У липні поточного року ціни підвищилися замість того, щоб йти вниз, що традиційно для літнього часу. Про це розповіли в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

У такій ситуації звинувачують погоду і клімат. Зокрема, весна 2020 року не сприяла гарному врожаю, а частина його була взагалі втрачена. Внаслідок цього довелося завозити в країну більше імпортних фруктів і ягід, що не могло не позначитися на цінах.

Тим часом ціни на кавуни почали знижатися тільки в серпні, що абсолютно нормально і традиційно для України.

Якщо говорити про овочі, то в липні подорожчала морква. Це було пов’язано з перебоями в постачанні. Загалом ціни на овочі з групи, в якій є морква, ріпа, редька і селеру, стали нижчими за торішні (липень 2019 р.) в 7,5 разів.

З початку поточного року Україна збільшила імпорт деяких овочів. Зокрема, стали більше ввозити імпортної картоплі, огірків і помідорів.

Раніше повідомлялося про збільшення кількості імпортного масла в Україні. Також більше стали ввозити та імпортних сирів.

Також ми писали та про те, що з 20 серпня Туреччина підвищує мито на ввезену в країну українську кондитерську продукцію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу