Названо причини інфляції в Україні

Поділитися:

Внаслідок впливу зовнішніх цін та невизначеності щодо чергової хвилі пандемії інфляція в Україні збереглась на рівні 9,5%. Про це повідомили у прес-службі Міністерства економіки.

«‎При поточній специфіці попиту, в якому, з одного боку, все ще зберігається постійне концентрування на продуктах харчування, з іншого, — починають активізуватися витрати, які відкладалися протягом карантинного періоду (туризм, готелі, громадське харчування), рівень річної споживчої інфляції залишається високим»‎, — йдеться в повідомленні.

У відомстві відзначили, що українська економіка поступово виходить з обмежуючих активність умов, проте зі збереженням певного рівня невизначеності на перспективу в очікуванні чергової хвилі пандемії. Зокрема, це обумовлює високий рівень інфляції.

«‎Очікується, що найближчим часом дефляція або значно менша траєкторія росту цін на продовольство в літні місяці, за умови певної диверсифікації споживчого попиту на тлі поступового відновлення рівня економічної активності, забезпечить загальне уповільнення інфляції»‎, — відзначили в Мінекономіки.

Раніше ми повідомляли, що в Україні рекордно зросла інфляція за липень.

Також ми писали й про те, що інфляція почала виходити за рамки вже в березні поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу