Названі втрати України від затримки переговорів з МВФ

Поділитися:

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна може втратити 600 млн євро від ЄС через затримку в переговорах з МВФ. Також він додав, що наша держава виконала умови, необхідні для виплати другого траншу. Проте, для того, аби його отримати необхідний прогрес в переговорах з Міжнародним валютним фондом.

«Звичайно для нас важливим кроком щодо підтримки стане виділення другого траншу макрофінансової допомоги до завершення поточної програми в вересні цього року. Україна виконала умови для його отримання», — зазначив прем’єр.

У свою чергу віце-президент Єврокомісії та єврокомісар з торгівлі підтвердив, що Україна виконала умови для отримання траншу, тому тепер необхідно дочекатись рішення МВФ.

«Дійсно, програми макрофінансової допомоги з боку ЄС пов’язані з програмами МВФ, тут треба це питання скоординувати з ними. Що стосується власне макрофінансової допомоги, то всі основні умови з боку України виконані. Тобто це питання, яким чином проходять переговори з МВФ. Програма макрофінансової допомоги ЄС закінчується 14 вересня, до цього всі рішення повинні бути прийняті», — сказав віце-президент Єврокомісії.

Він зазначив, що програма не може бути продовжена після 14 вересня.

Нагадаємо, директор-розпорядник МВФ 23 серпня заявила, що Міжнародний валютний фонд починає розподіл спеціальних прав запозичення між країнами. Зазначається, що загальна сума становить $650 млрд. Зокрема, Україна отримає $2,7 млрд.

Як відомо, частину цих коштів планується спрямувати в золотовалютні резерви НБУ, а решту — на стимулювання економічного розвитку країни в середній і довгостроковій перспективі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу