Нацбанк згоден перетворити «Укрпошту» в банк

Поділитися:

Верховна Рада України незабаром може прийняти законопроект про перетворення головного поштового оператора “Укрпошти” в банк.

Як повідомили в прес-центрі Національного банку України, “Укрпошту” потрібно залучити до надання фінансових послуг населенню. Однак це треба зробити не тим шляхом, який передбачений в проекті закону.

Таким чином, так зване перетворення можна зробити, за допомогою закону “Про платіжні послуги”, який дозволить всім поштовим операторам відкривати і вести платіжні рахунки. Також “Укрпошта” може надавати фінансові послуги через агентську схему з державними або приватними банками.

Нагадаємо, що в травні парламентарії прийняли за основу законопроект про створення поштового банку. Якщо, закон приймуть, громадяни України зможуть отримувати основні фінпослуги – відкривати депозити, оплачувати карткою комунальні послуги, отримувати пенсію, соціальну допомогу, зарплату і торгову виручку.

Нагадаємо, що за результатами 2019 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрпошта» виплатила 202,7 мільйона гривень до державного бюджету. Це стало найбільшою сумою відрахувань в казну за весь час існування компанії.

Також ми повідомляли про те, що “Укрпошта” відновлює міжнародну доставку пасажирськими рейсами. Компанії Lufthansa і KLM вже перевозять пошту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу