Нацбанк втричі збільшив рефінансування довгострокових кредитів

Поділитися:

У п’ятницю, тринадцятого листопада, в Національному банку України відбувся черговий тендер з видачі банківським структурам довгострокових кредитів.

Про це в п’ятницю інформувала прес-служба НБУ.

Повідомляється, що за підсумками тендера, що відбувся перед вихідними днями, регулятор видав дванадцяти банкам 16, 15 мільярдів гривень в рамках програми довгострокового рефінансування. Величезні суми фінустанови отримали на термін до п’яти років під 6 відсотків річних.

Як підрахували у регулятора, з восьмого травня НБУ провів сім тендерів з довгострокового рефінансування, видавши при цьому банкам загальну суму 37, 52 мільярди гривень. І майже половина цих коштів припала на п’ятницю, 13 листопада.

Тобто регулятор втричі збільшив рефінансування довгострокових кредитів.

Нагадаємо, в Національному банку України пообіцяли не вмикати друкарський верстат, попри ослаблення української гривні. Про це повідомляє глава НБУ в одному зі своїх інтерв’ю для ЗМІ.

Також раніше ми написали, що за підсумками липня-вересня місяця українські банки значно опустили свої ставки по депозитах в гривнях. Про це свідчать дані огляду з боку Національного банку України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу