Нацбанк шукає борги проблемних банків за кордоном

Поділитися:

Національний банк України шукає борги проблемних банків за кордоном. Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

За даними відомства, Фонд нещодавно уклав контракти на представлення інтересів Фонду та неплатоспроможних банків в ряді судових розглядів, які охоплюють всі можливі процеси, зокрема, і справи про відшкодування збитків, завданих таким банкам і їх кредиторам.

Це також зачіпає тих банківських осіб, які визначаються статтею 52 Закону «Про банки і банківську діяльність” в якості власників, керівників або інших юридично відповідальних осіб, пов’язаних з банківською діяльністю.

Відзначимо, що мова йде про повернення активів ПАТ «Дельта Банк» та ВАТ «Банк Фінанси та Кредит”, які були спрямовані на закордонні рахунки від 02.04.2020 року. Вперше конкурс щодо цього питання був оголошений Фондом з моменту листопада минулого року.

Всього було проведено два конкурси, в кожному з яких взяли участь 11 юридичних компаній, монобольшінство яких є закордонними регуляторами.

Повідомляється, що за підсумками тендера договір підписали з GATELEY Plc із закупівлі послуг з представництва інтересів Фонду та / або АТ «Банк« Фінанси та Кредит та з компанією DWF Law щодо закупівлі послуг з представництва інтересів Фонду та / або АТ «Дельта Банк».

Як повідомлялося раніше, Національний банк України назвав особливості поточної економічної кризи, вказуючи, що на цей раз Україна зустріла економічні труднощі з куди більш великим запасом міцності, ніж це було в попередні для країни періоди.

Національний регулятор зазначає, що в цей раз Україна має куди більш помірні показники інфляції, ніж це було в минулі кризи, що безпосередньо обумовлено результатами послідовної монетарної політики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу