Нацбанк підбив підсумки роботи небанківських закладів

Поділитися:

У національному регуляторі проаналізували роботи небанківського фінансового сектору та підбили підсумки 2020 року. Зокрема, йдеться про відновлення обсягів роботи майже у всіх секторах. Також акцент зроблено на тому, що у деяких видах діяльності показники майже досягли докарантинних.

Аналіз третього кварталу показав, що небанківська сфера вже майже оговталася від карантинних обмежень та повертається до фази зростання. Обсяг страхових послуг, зокрема, у третьому кварталі становив 11,9 млрд гривень, а обсяг кредитних спілок невпинно, хоч і не так швидко, як хотілося б, зростає.

Загалом за весь квартал активи становили 2,6 мільярдів гривень. Цей показник більше того, який було зафіксовано станом на початок 2020-го, на 2,5%.

Раніше повідомлялося про дистанційну перевірку небанківських фінансових установ. Про такий вид перевірки національний регулятор оголосив ще у жовтні поточного року. Головна мета такого контролю полягає в тому, щоб отримувати актуальну інформацію як про кожну установу, так і про ринок в цілому. Серед об’єктів, які підпадають під новий моніторинг, будуть не тільки безпосередньо фінансові установи, а також і юридичні особи, які надають ті чи інші послуги, фізособи та підприємці, які працюють у фінансовій сфері тощо.

Також ми писали й про те, що небанківські фінустанови підключаються до цифрової трансформації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу