Нацбанк оцінив інвестиції Омана в Україну

Поділитися:

Дані Національного банку свідчать про те, що за останні півтора року в Україну обсяг прямих інвестицій з Султанату Омана дорівнює нулю, тобто інвестиції за вказаний період не надходили.

На початку січня 2020 року президент Володимир Зеленський перебував в Омані, куди відбув разом із сім’єю рейсовим літаком за власний кошт. У прес-службі президента тоді пояснили, що в Омані Зеленський обговорив торговельно-економічну співпрацю двох країн, зміцнення дипломатичних відносин та залучення інвестицій в Україну.

Відзначимо, що даними Наглядової ради НБУ, відплив прямих іноземних інвестицій з України у 2020 році становив 420 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у першому півріччі глобальні потоки прямих іноземних інвестицій (ПІІ, FDI) зросли у більш ніж два рази — до $870 млрд, у порівнянні з попередніми 6 місяцями. Про це повідомляє Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Також ми повідомляли про зміни щодо іноземних інвестицій. Серед причин, що призвели до покращення інвестситуації на українському ринку, називають проект інвестнянь.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу