Нацбанк не очікував низьких цін в липні

Поділитися:

Державна служба статистики повідомила, що станом на 1 липня 2020 року споживча інфляція залишилася на рівні червня і склала 2,4%. Однак ціни знизилися за місяць на 0,6%.

“Споживча інфляція очікувано перебувала нижче цільового діапазону 5% ± 1 п.п. і більше того, виявилася трохи нижче траєкторію прогнозу, опублікованого в інфляційному звіті за липень 2020 року “, – сказано в повідомленні Нацбанку.

За словами експертів НБУ, в липні інфляцію стримувало уповільнення зростання цін на продукти харчування коштом збільшення вітчизняної та імпортної пропозиції.

Фахівці Національного банку України сподіваються, що надалі поступове пожвавлення споживчого попиту і економічної активності під впливом м’якої монетарної політики і фіскальних стимулів уряду сприятиме поверненню споживчої інфляції в межі цільового діапазону 5%.

Нагадаємо, що НКЦПФР – Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку – опублікувала досить великий список інвестиційних проектів, які належать до групи сумнівних.

Метою таких проектів найчастіше стає банальне заволодіння коштами надто довірливих клієнтів.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України утилізувати 25 мільйонів гривень.

У регуляторі кажуть, що було знищено близько 266 мільйонів купюр. Найбільше було знищено банкнот, номіналом в 100 гривень – 62 мільйони. Двогривневих купюр подрібнили близько 6 мільйонів одиниць.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу