Нацбанк хоче зберегти «плаваючий» курс гривні

Поділитися:

Національний банк України збереже плаваючий курс національної валюти і основні принципи роботи Центробанку на міжбанківському ринку.

За словами голови регулятора Кирила Шевченка, на даний момент збереглося плаваюче курсоутворення і основні принципи роботи Нацбанку. Правління і далі буде згладжувати надмірне коливання курсу в обидві сторони.

Також Шевчченко додав, що Центробанк не має наміру презентовувати точні критерії, за якими банк визначає, коли йому потрібно виходити на ринок з інтервенціями. Він вважає, що таким чином регулятор зв’яже руки валютним спекуляторами.

Напередодні ми повідомляли, що в липні чисті міжнародні резерви НБУ зросли до 17 520 мільярдів доларів, що в процентному відношенні на 0,1 відсотка вище, ніж в попередньому місяці поточного року. А якщо говорити про зростання, починаючи з січня 2020 роки те це 11 відсотків.

Також ми повідомляли, що Національний банк України прокредитував українські банки на 5 мільярдів гривень в рамках рефінансування банківських установ. НБУ дав кредит відразу 11 українським банкам на загальну суму в 4,75 мільярда гривень. Термін погашення боргових зобов’язань охоплює 1820 днів під 6 відсотків річних.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу