Населенню скасують пільговий тариф

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України можуть заснувати скасування пільгового тарифу для населення з метою створення фінансового балансу на ринку електроенергії. Про це повідомляє народний депутат України Олексій Кучеренко для ГолосUA.

Скоріше так ніж ні. Тому що я не бачу, як вони можуть збалансувати ці дефіцити. Дефіцити – це перехресне субсидування і 21 мільярд – це їх оцінка зеленіих тарифів. Навіть якщо посунути зелені тарифи в межах коректності, то все одно там буде якийсь дефіцит», – сказав він.

За словами фахівця, зараз тариф на електроенергію занадто високий для українського бізнесу і швидше за все тут комплексом заходів може стати так зване перехресне субсидування.

При цьому політик підкреслив, що зі скасуванням пільгового тарифу ситуація може обернутися не настільки критичним підсумком, в разі ведення аналогічної стабілізації цін на ринку газу.

«Набагато важливіше гарантувати споживачеві, що у нього не виросте кардинально ціна на газ, що вона буде адекватною і відповідно тариф на тепло. Саме тепло займає в опалювальний сезон 70-80% платіжки», – вказав Кучеренко вихід із ситуації.

Експерт резюмував, що саме стабільність в ціні на газ може стати тим важелем, який дозволить уряду займатися порятунком ринку енергетики.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), збирається додатково провести перевірку щодо дотримання компаніями універсальних послуг і «Оператора ринку» чинного законодавства, що стосується електроенергії.

Нещодавно Антимонопольний комітет України на своєму сайті також заявив, що вивчає можливі порушення конкурентного законодавства на ринку електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу