«Нафтогаз» знижує ціни для населення

Поділитися:

НАК Нафтогаз України знижує тариф на газ для населення: за період весни оптова ціна на блакитне паливо впала на 21%. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відзначимо, що такий показник представлений в порівнянні з динамікою результату минулого квітня місяця. Якщо не враховувати вартість ПДВ, а також іншого ряду послуг з боку компанії, то ціна за один кубометр газу впала на 2,3 грн.

Цікаво, що якщо брати до розрахунків аналогічний період часу минулого року, то поточний тариф на газ майже на 62% менший від попередньої ціни.

Ряд українських аналітиків вважає, що поточну вартість одного кубометра газу можна взагалі назвати рекордно низькою ціною, що фіксується за останнє десятиліття в Європі.

Як прокоментували в НАК Нафтогазі, наразі на вартість газу прямо впливає стовідсоткова заповненість українських ПСГ, в яких зараз знаходиться приблизно 17,5 млрд кубометрів блакитного палива.

Як повідомлялося раніше, Державна регуляторна служба України звернулася до НКРЕКП із закликом провести громадські обговорення методології переходу на стимулюючий тариф.

Оскільки оприлюднення та прийняття цієї реформи з ігноруванням прозорості державної регуляторної політики може стати підставою в подальшому оскарженні рішення в судовому порядку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу