«Нафтогаз» купив «Надра Юзівська»

Поділитися:

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» отримала 100 відсотків статутного капіталу ТОВ «Надра Юзівська». Тим самим «Нафтогаз» має можливість розробляти Юзівську площу задля видобутку палива, передусім – природного газу. Про це 4 січня повідомив голова правління НАК «Надра України» Тарас Кузьмич під час зустрічі зі ЗМІ.

Як інформував Тарас Кузьмич, компанія «Нафтогаз» сплатила «Надрам України» за право на розробку Юзівської площі 15 млн доларів США. Угода була укладена за оцінною вартістю підприємства ТОВ «Надра Юзівська». Кузьмич нагадав, що 18 грудня голови обох НАК Андрій Коболєв і він –  Тарас Кузьмич – підписали договір купівлі-продажу частки у розмірі 99% у статутному капіталі «Надра Юзівська».

Перехід прав на стовідсоткову частку у ТОВ «Надра Юзівська» до «Нафтогазу» відбудеться після підписання акта прийняття-передання. Але лише після отримання необхідного дозволу Антимонопольного комітету України (АМКУ), який уже розпочав розгляд справи про відповідну концентрацію.

Юзівська ділянка площею 7,886 тис. кв. км розташована в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей. За оцінками «Надр України», потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн куб. м умовного палива. А базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток у 10 млрд куб. м газу. Оптимістичний – у 20 млрд куб. м.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» отримав від Кабінету міністрів дозвіл викупити 100% акцій ТОВ «Надра Юзівська».

Також раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» поскаржився в АМКУ на облгази через температурні коефіцієнти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу