«Нафтогаз» допомагає заробляти Фірташу

Поділитися:

Теоретично будь-яка фірма в Україні, яка має спеціальну ліцензію, може проводити газ в будинку людей, проте безпосередньо цього не може зробити навіть НАК «Нафтогаз України». Схема розподілу працює на користь скандального мільярдера Дмитро Фірташа.

Олігарх живе в Австрії, співпрацював з Росією, і з чуток, допомагав Володимиру Путіну відмивати брудні газові гроші.

Один зі споживачів газу майже рік вів війну з Київобленерго, який також належить Фірташу. У сім’ї не було електрики, і їжа готувалася на газу, який глава сім’ї привозив в балонах. Підключитися до вуличного газопроводу він не наважився, каже, що це дуже дороге задоволення, простіше придбати вітряк. Ціна питання проведення газу в будинок – 2 тисячі доларів. Втім, провести газ в будинок – задоволення не з дешевих по всій Україні.

За словами колишнього менеджера «Нафтогазу» і екс-директора Криворізької філії Ростислава Дубовицького, Фірташу належить 70 відсотків українських облгазів.

«Нафтогаз України видобуває 13 мільярдів кубометрів газу, який можна безпосередньо продавати людям, а не через регіональну компанію Фірташа. Так набагато дешевше », – говорить Дубовицький.

Все впирається в облгаз, що належить Фірташу. По суті, ставити лічильники і проводити газ в будинку може будь-яке підприємство, але на практиці без дозволу облгазу кожен проект по газифікації – просто папірець.

Нагадаємо, що за новим газовим контрактом, Оператор ГТС отримав 25 мільярдів гривень за транзит газу.

Як повідомлялося раніше, АТ НАК «Нафтогаз України» надасть 95 відсотків свого доходу на оплату дивідендів. Сума наданих коштів становить 48 125 300,45 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу