На відновлення після карантину українська економіка витратить 3 роки

Поділитися:

На відновлення економіки України може піти не менш трьох років.

За словами президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменко, в країні роздрібна торгівля впала на 9 відсотків. Як приклад, фахівець навів смартфони, яких завезли в Україну на 48 відсотків. Пов’язано це з тим, що їх просто не купують.

“До рівня 2019 року, доведеться йти не менше трьох років”, – сказав він.

Також Охрименко висловив думку, що в українській державі не треба було вводити карантинні заходи. Він вважає, що таким чином уряд хотів обдурити, щоб вони виділили для нас 50 мільярдів доларів, а потім 10 мільярдів. У підсумку дали 2 мільярди.

“Вони хотіли обдурити МВФ, а МВФ обдурив їх. Також відіграє роль майбутніх місцевих виборів. Хтось їм сказав, що якщо залякати людей і сказати, що всі помруть, а потім вийде президент і скаже, що я вас врятую, то народ і проголосує “, – уточнив експерт.

Нагадаємо, що в травні 2020 року спостерігалося поступове відновлення економічної активності як в Україні, так і за її межами з урахуванням ослаблення карантинних обмежень.

Також раніше повідомлялося, що в Міжнародному валютному фонді знизили прогнози стосовно обвалу світової економіки в 2020 році. Очікується, що в наступному році відновлення буде повільним.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу