На українців чекає підвищення цін на газ до кінця зими

Поділитися:

Час дешевого газу пройшов, тепер вартість так званого блакитного палива буде постійно зростати. Про це повідомив Андрій Герус, який є головою Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Він підкреслив, що процес цей триватиме до самого кінця зими.

На нинішній час вартість газу вже становить понад 180 доларів за тисячу кубометрів, але це ще не межа. За словами Геруса, ціна буде неухильно зростати до кінця опалювального сезону. В цілому ж лібералізація ринку не завжди є позитивним моментом для споживача.

Точно також зростає вартість газу і в Євросоюзі — нещодавно вона становила 171 долар за тисячу кубометрів.

Раніше повідомлялося, що на ринок газу вийшли 12 компаній. Це означає, що можливий розвиток здорової конкуренції за поставки газу населенню.

Також ми писали про те, що весь ринок газу може виявитися картельною змовою. Як відомо, починаючи з 1 серпня 2020 року Кабінет міністрів України більше не регулює ціну на газ безпосередньо. Але існує принцип, згідно з яким і здійснюється ціноутворення. Він передбачає європейський тариф і доставку в Україну (ціна європейських хабів).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу