На ринку ОСББ з’явилися нові правила

Поділитися:

У вівторок, 4 серпня, на полях України офіційно набули законодавчої дії оновлені правила програми «Енергодім», яка має безпосереднє відношення до рівня відповідної енергомодернізації ОСББ. Про це повідомляє прес-служба Фонду енергоефективності.

Відзначимо, що вперше новий перелік правил був затверджений 30 липня 2020 року. Підсумкове рішення по відношенню до правил ОСББ приймала Наглядова Рада Фонду енергоефективності.

Повідомляється, що з моменту 4 серпня всі заявки на ім’я відомства будуть прийматися в згоді з новими положеннями. Також у Фонді позначили так званий перехідний період, який налічуватиме 21 день з дня набрання чинності принципів нової програми.

Цікаво, що головною відмінністю нової програми є те, що тепер співвласникам багатоквартирних будинків дозволено задіяти в роботі тих постачальників послуг, які мають відношення до супроводу проектів з енергомодернізації.

Тепер Фонд надаватиме співвласникам певне відшкодування в разі використання такого роду послуг. Фонд передбачив відповідне відшкодування на рівні 70% від початкової собівартості того чи іншого напрямку послуги.

Нагадаємо, що раніше в рамках програми «теплі кредити» 510 співвласників багатоквартирних будинків отримали 160 мільйонів гривень.

Також ряд депутатів подав до Верховної Ради законопроект закону №2098 про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про ринок електричної енергії» щодо постачання електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного житлового будинку “.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу