На ринку нафти очікують профіциту

Поділитися:

Світові ф’ючерси знову вказують на профіцит нафти. До цього призвело застопорене відновлення економіки і попиту на нафтопродукти, а також зростання пропозиції нафти від ОПЕК і США.

Економісти вказують, що раніше подібна ситуація спостерігалася в квітні, коли стався обвал ринку і в травні, на тлі нової хвилі пандемії коронавірусу.

Відомо, що ОПЕК сподівалася на більш швидке відновлення попиту на нафту. Швидше за все в організації будуть вжиті заходи щодо скорочення виробництва. В іншому випадку низькі ціни на нафту збережуться на довше.

Профіцитним структура ринку являє собою систему, де далекі контракти дорожче ближніх, що є перевагою для трейдерів, оскільки вони можуть зберігати нафту в надії перепродати її пізніше з прибутком. Royal Dutch Shell, Total, Eni і Equinor, які зазнали величезних збитків в першому півріччі, за останній тиждень повідомили про різке зростання прибутку від торгових операцій.

«Експеримент ОПЕК щодо збільшення видобутку з серпня може мати негативні наслідки, оскільки ми ще не подолали найгірше з точки зору попиту на нафту», – сказав Бьорнар Тонхауген з Rystad Energy.

Нагадаємо, що компанія «Укрнафта» за перше півріччя 2020 року одержала збитків на суму 2,595 млрд гривень. При цьому, за аналогічний період 2019 року, «Укрнафта» «вийшла в плюс» на 18,2 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що частина країн-учасниць Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК +) висувають ініціативу скоротити поточний обсяг нафти до 7,7 млн ​​барелів. Йдеться про приблизне значення, на якому країни організації зійшлися до початку пандемії коронавірусу, передає видання Bloomberg.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу