На підвищення зарплат вчителям державі потрібно 50 млрд. гривень

Поділитися:

У Міністерстві освіти України заявили, що для підвищення рівня заробітної плати для вчителів уряд буде змушений додатково виділити не менше 50 млрд гривень

У відомстві заявили, що саме стільки грошей потрібно виділити для реалізації урядової реформи щодо підвищення зарплати на 2021 рік.

«За попередніми розрахунками фахівців МОН, її введення в дію у 2021 році вимагатиме додатково близько 50 млрд грн (державний бюджет – близько 39 млрд грн, місцеві бюджети – близько 11 млрд грн)“, – йдеться в повідомленні пресслужби.

При цьому підкреслюється, що ця реформа несе важливий соціальний характер для українців і держави, оскільки підвищує відповідні стандарти та гарантії педагогів до європейського рівня. Зважаючи на це, дане питання потрібно вирішити невідкладно.

Нагадаємо, що в Міністерстві освіти та науки України заявили про збільшення кількості випадків зараження коронавірусом серед учнів і вчителів з початку навчального року.

Відомо, що зі збільшенням червоних зон зростає і кількість шкіл, які переходять на використання дистанційних технологій в освітньому процесі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу