На митниці розповіли, скільки грошей до держбюджету принесла розмитнення машин

Поділитися:

У Державній митній службі України повідомляється, що протягом періоду з 15 червня до 1 листопада 2021 року було оформлено 66 тисяч автомобілів з європейськими номерами, що суттєво позначилося на збільшенні державного бюджету.

До держбюджету України завдяки розмитненню автомобілів на «євробляхах» за відповідною спрощеною пільговою процедурою надійшло 2,3 мільярда гривень.

Нагадаємо, що спеціальний режим митного оформлення іноземних підтриманих машин за спрощеною пільговою процедурою діятиме ще протягом тижня до 10 листопада включно. Проте, у відомстві зазначають, що учасникам бойових дій, що перебувають понад 90 днів (з дня набрання чинності законом – 15 травня 2021 року) на території ООС (Операція Об’єднаних Сил) терміни розмитнення продовжили до 8 лютого 2022 року.

Згідно з новим порядком, закон на зміни в якому підписав раніше президент Зеленський, автомобілі колишнього вживання з єврореєстрацією, ввезені в Україну до кінця попереднього, 2020-го року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку. Розмір суми акцизного податку відповідно залежить від віку підтриманої машини, типу та об’єму двигуна. Однак, від вартості авто не залежить.

Раніше ми писали про те, що на власників старих автомобілів в Україні чекає новий податок — влада планує знову запровадити утилізаційний, який існував раніше, у 2013-2014 рр., але був скасований.

Також ми повідомляли про можливість отримати права водія в Україні дистанційно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу