На Банковій запропонували ЄС переглянути угоду про Асоціацію

Поділитися:

На двадцять другому саміті “Україна – ЄС” наша країна запропонувала Євросоюзу доповнити Угоду про Асоціацію з ЄС новими, актуальними вже на сьогоднішній день пунктами.

Про це журналістам розповів 12 жовтня заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

Як уточнив Жовква, йдеться про 7 додатків до угоди про Асоціацію. За словами заступника керівника Офісу президента, раніше в Євросоюзі відмовлялися навіть обговорювати будь-які зміни в головний документ інтеграції України з ЄС. Тепер в ЄС погодилися з вимогами нашої країни.

Головна вимога України – допуск продукції нашої промисловості на європейські ринки, так званий “промисловий безвіз”. У зв’язку з цим Ігор Жовква повідомив наступне:

” Ми говорили  про “промисловий безвіз”. На даний час діє оціночна місія ЄС для вивчення українського законодавства у відповідній сфері. Пізніше вона оцінить здатність наших сертифікаційних інститутів. А результатом цього в підсумку має бути угода про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції, що ми називаємо “промисловим безвізом”.

Крім цього, Україна підняла на саміті питання про спільний з Європою авіапростір. Відзначено, що це стане можливим до початку наступного року, коли будуть закінчені всі формальності виходу з ЄС Великобританії.

На саміті “Україна-ЄС” також було піднято і питання допомоги Євросоюзу щодо повернення Криму, Україна представила “Кримську платформу”. Документ Євросоюз прийняв, пообіцявши, що буде сприяти втіленню ініціативи в життя.

ЗМІ нагадують, що, звітуючи про підсумки саміту “Україна-ЄС”, президент сподівається, що Європа надасть Україні дієві ліки від коронавірусу.

Нагадаємо, запланований перегляд умов Угоди про асоціацію України і ЄС почнеться в січні 2021 року. Такий прогноз озвучив влітку глава Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Також раніше ми писали про те, що експертна організація StateWatch опублікувала лист новоствореного Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, в якому відомство надало список пріоритетних напрямків роботи в сфері євроінтеграції України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу